Menu Sluiten

nationale buitenspeeldag vaals

๐—ข๐—ผ๐—ธ ๐—ถ๐—ป ๐—ฉ๐—ฎ๐—ฎ๐—น๐˜€ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ด๐—ฒ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ฒ๐—น๐—ฑ ๐—ฒ๐—ป ๐˜€๐—บ๐—ผ๐—ผ๐˜๐—ต๐—ถ๐—ฒ๐˜€ ๐—ด๐—ฒ๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ฝ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ก๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐—•๐˜‚๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐Ÿธ๐Ÿ“

Buurtsportcoach Hannie Pleijers stimuleert op allerlei manieren het sporten en bewegen in Vaals. Op de kinderopvang, peuterspeelzaal en de basisschool. Tijdens schooluren en daarna. In de buurten en met de sport- en beweegaanbieders. Op woensdagmiddag 14 juni 2023 organiseerde Hannie een sport- en spelactiviteit. Op het speelplein en activiteitenplein, achter de Brede School deden leerlingen van groep 1 t/m 4 een trefbalspel, tikspelen, smoothies fietsen, tekeningen krijten en kleuren.

Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan tien jaar de Nationale Buitenspeeldag. Op woensdag 14 juni 2023 maakten de medewerkers en vrijwilligers รฉรฉn grote speelplek van Nederland! Ook in Vaals werd er gespeeld en smoothies getrapt.

Wethouder Erika Jaegers: โ€˜In Vaals gaan wij voor een gezonde toekomst van onze jeugd. De Week voor de Gezonde Jeugd van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) vraagt aandacht voor een gezonde omgeving waarin kinderen en jongeren kunnen opgroeien. Samen met onze buurtsportcoach Hannie Pleijers, de basisscholen, peuterspeelzaal en de kinderopvang besteden we elk jaar in juni aandacht hieraan. We proberen ouders, inwoners, leerkrachten en vrijwilligers te inspireren om met spel, beweging, voeding en creativiteit aan de slag te gaan. Het fietsen van een smoothie op de smoothiebike geeft deze keer een sportief en vrolijk karakter. Door te trappen wordt de blender geactiveerd en wordt een heerlijke smoothie gemaakt. Een lichte, korte inspanning zorgt voor een heerlijk en gezond resultaat. Een leuke combinatie van voeding en bewegen.’

We danken Sports, Health & Happiness voor het gratis beschikbaar stellen van de smoothie-bike. Samen maken we Vaals en de regio positief gezond.

Verwante berichten